SURAH-INTRODUKSJON
1. Al-Fatihah  (Åpningen)
Åpenbart i: Mekka
Åpenbaringsrekkefølge: 5
Antall vers: 7

Denne surah'en heter Al-Fatihah på grunn av sin plassering først i Koranen. Fatihah er betegnelsen på det som åpner et emne eller en bok, og surah Al-Fatihah kan dermed ses som en innledning eller et åpningskapittel i Koranen. 

Tidsrom for åpenbaring 
Denne surah’en er blant de tidligste åpenbaringene, og gjennom autentiske beretninger1 kan det konstanteres at den er åpenbart i sin helhet. Før dette hadde forskjellige vers fra surah’ene Al-Alaq, Al- Mozammil, Al-Moddathir og flere andre blitt åpenbart. Surah Al-Fatihah er en bønn Allah har gitt til alle mennesker som ønsker å lære mer om islam, og å studere Hans bok. For den som oppriktig og med rett innstilling søker sann- het og veiledning, har Allah svart ved å tilby resten av Koranen. Når en først har funnet sannheten, lærer surah Al-Fatihah oss å be Allah om veiledning til Den rette vei, og Han er den eneste som kan gi slik kunnskap.

1. Med “autentiske beretninger” eller mer kjent som sahih hadith, menes det som er dokumentert om profeten Muhammadsﷺ praksis, sedvaner og utsagn som er korrekt og uten grunnlag for tvil.

Surah intro

Close

  • Mute Arabic Audio
  • repeat

  • Surah introduction
    Footnotes
  • brightness brightness-full

وَاسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ ۚ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِينَ

Al-Fatihah

I Allahs navn, den Barmhjertige, den Nåderike 1

All lovprising er for Allah, Herre 1 over alle universene. 2 Den Barmhjertige, den Nåderike. 3 Herre over dommens dag. 4 Deg alene tilber vi 2, og Deg alene ber vi om hjelp. 5 Vis oss Den rette vei, 6 Veien til de Du har velsignet, som ikke har påkalt seg Din vrede og ikke er på villspor. 7

سُوۡرَةُ الفَاتِحَة

بِسۡمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 1

اَلۡحَمۡدُ لِلّٰهِ رَبِّ الۡعٰلَمِيۡنَۙ‏  2 الرَّحۡمٰنِ الرَّحِيۡمِۙ‏  3  مٰلِكِ يَوۡمِ الدِّيۡنِؕ‏ 4  اِيَّاكَ نَعۡبُدُ وَاِيَّاكَ نَسۡتَعِيۡنُؕ‏ 5  اِهۡدِنَا الصِّرَاطَ الۡمُسۡتَقِيۡمَۙ‏ 6 صِرَاطَ الَّذِيۡنَ اَنۡعَمۡتَ عَلَيۡهِمۡ ۙ‏  غَيۡرِ الۡمَغۡضُوۡبِ عَلَيۡهِمۡ وَلَا الضَّآلِّيۡنَ‏  7

Save Bookmark

Cancel

Save

Find

Bookmark is already saved

Close

Bookmark is saved

Something went wrong

Bookmark is deleted

Are you sure you want delete

Try Again

Delete

Invalid email. Kindly try again!

Developed By: Ranglerz Digital Marketing